Opbrengst voor goede doelen: 2018


De opbrengst van de Essche Fietsdag 2018 liegt er niet om. Ruim 2000 Euro, voor 4 verenigingen.
Het uitdelen van deze prachtige opbrengst gebeurde tijdens het afsluitconcert van de Essche muziekvereniging, zondag 24 juni.
In bijgaande video deelt Theo van Roosmalen de opbrengst uit aan de betreffende verenigingen.
Korte video van uitreiking opbrengst

Een heleboel foto's als verslag van de Essche fietsdag van 2018:


Fotos van Esschietsdag kun zien op

Video van LoHa, tocht 2015
Grote opbrengst tijdens 25e editie in 2013

Prachtig weer en mooie opbrengst voor de goede doelen

25e Essche fietsdag was een groot succes er waren 671 deelnemers en kwamen allemaal vol lof over de route`s terug. Na afloop konden de jeugd fanfare, Jeugd Carnaval, korfbalvereniging Tovido en kinderbouwdorp Jesch ieder 675 euro in ontvangst nemen.

Klik hier voor regionieuws met video (op ca 2/3 van video)


Regen tijdens 24e editie in 2012

Essche Fietsdag voor het eerst een regendag
De 24 editie van de Essche Fietsdag is er eentje met regen. Vrijwel voor de hele dag is er slecht weer voorspeld, en de voorspelling kwam uit. Het aantal deelnemers valt dan ook flink tegen, maar er zijn toch ca 80 groepjes van start gegaan. Theo van Roosmalen vertelde dat het de eerste keer was dat hij niet met korte broek de dag kon beginnen op de laatste zondag van juni, de vaste dag voor de Essche Fietsdag.
Ondanks het mindere weer en geringere deelname blijft Theo erg positief. Hij heeft op de zondagochtend al mailtjes gehad uit de verre omgeving van mensen die hun excuses aanboden, dat ze dit jaar echt niet mee konden doen. Vol goede moed kijkt Theo al vooruit naar volgend jaar, als op 30 juni 2013, de 25 editie wordt gevierd van de Essche Fietsdag. Dat wordt als een groot feest gevierd.

Klik hier voor kort videoverslag bij start in Esch


Verslagje tocht van 2010

Weer
Het was een heerlijke fietsdag zondag 27 juni 2010, misschien wel een beetje aan de warme kant, het zonnetje scheen heerlijk. 539 deelnemers zijn geteld voor de 22e editie van de Essche Fietsdag.
Kinderen
Ook fietsten voor het eerst veel kinderen mee, zeker de nieuwe 25 km gezinsroute. Organisator Theo van Roosmalen: "We hadden wel meer kinderen verwacht, maar het was dan ook heerlijk zwemweer en dan moet je kiezen. De kinderen en ouders die hebben gefietst waren heel enthousiast, dus de 25 km route doen we het volgend jaar weer."
100 kilometer en 71 jaar.
De fietsdag wordt georganiseerd voor mensen van alle leeftijden en zowel voor trimmers als voor recreatie-fietsers. Snel was een meneer van 71 die rond half 8 's morgens de langste route startte. Binnen 4 uur waren de 100 km volbracht en kwam hij zich melden bij de finish.
Mooi
Afgaande op het aantal complimentjes over de mooie route hebben erg veel mensen genoten van de Essche Fietsdag 2010.
De opbrengst van de tocht van 2010 is voor de organisatie van het KKF wat in 2011 in Esch wordt georganiseerd.

Fotomontage tocht 2009Bericht Brabants Dagblad juni 2008Klaar staan voor anderen kan altijd

Organisator Theo van Roosmalen oogt ontspannen als hij op het terras achter zijn huis aan de Essche Postelstraat vertelt over de twintigste editie van de Essche fietsdag. "De afgelopen 19 jaar was de opbrengst steeds voor een Essche vereniging. Alle Essche verenigingen zijn wel een keer aan de beurt geweest."


Voor de twintigste keer is Theo van Roosmalen op zoek geweest naar een goed doel. "Een paar jaar geleden heb ik een ziek buurmeisje opgegeven bij de Stichting Doe een Wens. Zij heeft toen met haar familie een volledig verzorgde dag naar een concert van K3 aangeboden gekregen. De stichting draait volledig op vrijwilligers en moet alles uit giften betalen. Daaraan wil ik deze keer een bijdrage leveren", aldus de organisator.
Ter gelegenheid van deze speciale editie heeft hij 150 bedrijven aangeschreven voor een bijdrage. "Ik weet nog niet wat dat heeft opgeleverd omdat de bedrijven direct storten op een rekeningnummer van de Stichting Doe een Wens." Theo van Roosmalen (62) is zelf altijd fanatiek fietser geweest.In 2000 kreeg Van Roosmalen hartklachten. Als gevolg hiervan moest hij stoppen met werken. Maar hij bleef fietsen. " Fietsen is volgens de arts goed voor me. Gemiddeld zo'n 15.000 km per jaar. Daarnaast heb ik nu tijd genoeg om me nuttig te maken voor de maatschappij." Dat nuttig maken voor de samenleving heeft hij van huis uit meegekregen. " Ik hoorde laatst iemand op de radio zeggen: Tot je vijftigste moet je voor jezelf werken, daarna ook voor de samenleving.' Ons vader zei altijd: Klaar staan voor anderen kun je altijd."
Ook voor hij ziek werd, zette Van Roosmalen zich in voor de Essche gemeenschap. Het Essche carnaval en Stichting de Essche Bierpomp hebben jaren gebruik gemaakt van zijn diensten. Tegenwoordig is hij nog steeds onbezoldigd ambtenaar in de functie van Essche biertapper. Theo van Roosmalen laat daarbij niets aan het toeval over.
"Ik heb vandaag de 70-km route gefietst. Zaterdag doe ik de 100 km en morgenavond fiets ik even de route van 40 km. Je moet er toch niet aan denken dat ze plotseling ergens een stuk weg hebben afgesloten." Zoals ieder jaar heeft Van Roosmalen ook nu weer volledig nieuwe routes uitgezet. De 40 km ligt in het gebied tussen Lennisheuvel, Velderen, Olland en Boxtel. De deelnemers aan de 70 en 100 km gaan richting Boskant en Sint-Oedenrode. Theo van Roosmalen heeft de fietsdag altijd in zijn eentje georganiseerd.
Twee jaar terug liet hij doorschemeren op zoek te gaan naar een opvolger. "Toen wist ik echter nog niet dat ik de twintigste editie voor een goed doel zou organiseren. Toen ik dat eenmaal besloten had, vond ik dat ik dat ook zelf moest doen. Maar ik ga wel kijken hoe ik kan zorgen dat de organisatie van deze fietstocht ook voor de toekomst bewaard kan blijven."

Paar foto's van de gezellige tocht in 2007:
De tocht 2004 in flitsend fotoverslag:

Klik hier voor verslagje 2004


Hieronder vind je een filmverslag van de Essche Fietsdag 2003.


Een van de medewerkers van Loesch, de lokale omroep Esch fietste de 40 km tocht, met de camera in de hand.
Van de video-opnames is een filmverslagje gemaakt van ca. 8 minuten.
U kunt dit ook op onze website bekijken.
Klik hier voor filmpje (lage kwaliteit)